Thursday, December 31, 2020

Aasta 2020 - ootuste ja eesmärkide täitumine


 

Aasta viimasel päeval oleks paslik vaadata üle aasta alguses seatud eesmärgid ja ootused. Ja neid oli päris palju...

Niisiis:

  • Olla lastele võimalikult palju olemas, kõigile neljale. Ma ei tea, kui palju see õnnestus, aga ma vähemalt püüdsin. Kindlasti oleksin soovinud seda teha rohkem. Oli toredaid hetki ja ettevõtmisi lastega, aga kindlasti jäi palju ajanappuse või kehva ajaplaneerimise taha.
  • Saavutada kontroll kehakaalu ja toitumise üle. No sellega läks küll pahasti. Algus oli iseenesest paljutõotav, käisin jaanuaris isegi Orgu loengut kuulamas, ehk kuu või veidi kauem jälgisin ka toitumiskava ning kaotasin 4-5 kg, aga siis läks jälle vanaviisi edasi. Eks järgmisel aastal proovin uuesti.
  • Õppida paremini aega planeerima. No see on selline laiem eesmärk, et selle saavutamist ongi raske hinnata. Alati saab ju veel vedi paremini planeerida. Aga kas ma oskan aega planeerida paremini kui aasta tagasi, ma ei teagi. Kui, siis hästi natuke.
  • Kogeda uusi asju. Malemäng jäi küll veel õppimata, aga kindlasti uusi asju kogesin. Näiteks veebruaris elu esimene ballett Malenega ja ma olen ju sellest õppeaastast esimest korda bioloogia ja loodusõpetuse õpetaja. Küllap leiab veel üht-teist. Nii et sellele eesmärgile + kirja.
  • Reisida. Nojah, seda pole vist isegi mõtet kommenteerida. Aasta alguses olid plaanid suured, plaanisime suuremate lastega hea inglise keele tulemuse puhul Londonisse minna, siis ostsin tervele perele juba maikuus Norrasse minekuks lennupiletid ja otsisin isegi võimalusi võimalikult soodsalt kuhugi soojemasse kohta minna... siis tuli koroona ja kõik lendas taevasse. Hea, et Norra piletite raha lõpuks tagasi saime.
  • Teha ära juba eelmisel aastal kavas olnud suurprojekt "Garaažist mängumaja". Jälle -, ei jõudnud sellega eriti kaugele.
  • Tegeleda oma hobidega. Enamuse osa aastast on see "oma tass täis" olnud vaid unistus. Eriti alates septembrist on tempo olnud nii hullumeelne, et alati on midagi olulist vaja teha.
  • Hoida talu toimivana ja loomad õnnelikena. Sellega on vist enam-vähem, kevadel-suvel kasvatasime kurke ja loomi peame ka. Muutusi on toimunud niipalju, et lambakarja vähendasime pisikese hobikarja tasemele, üle talve jäi neid vaid 9 ja lammaste müügiraha eest ostsime hobused.
  • Jätkata õpinguid. Sellega on seni läinud plaanipäraselt. Detsembris lõpetasin nii põhipraktika kui kõrvaleriala praktika tundide andmised, momendil vormistan veel kirjalikke töid. Kui nendega saab kõik ilusti korda, siis on jäänudki vaid magistritöö. Seda tuleb siis jaanuaris kohe kirjutama hakata, et mai alguseks valmis saaks. Lihtne see kindlasti ei saa olema, aga ma väga tahan kevadel lõpetada ja see sunnib pingutama.
Mida siis kokkuvõtteks öelda? Kõik ei ole halvasti... aga ma ei vastanud enda seatud ootustele. Nagu kirjutasin aasta alguses, eesmärgid peavadki suured olema ja kui ma poleks nii palju planeerinud, siis oleksin võib-olla veel vähem tehtud saanud.

No comments:

Post a Comment