Tuesday, January 10, 2017

Aknaraamist tahvel




Ühel ilusal sügispäeval, kui mul oli ühe mööblitüki meisterdamisest vanu aknaid üle jäänud, tekkis mõte teha kööki tahvel. Lihtsalt selline armas iluasjake, kuhu häid mõtteid kirjutada. Selleks eemaldasin kõigepealt klaasid ja lõikasin ära raami keskmise osa. Värvi eemaldamiseks kasutasin lihvimiskettaga relakat. 


 Seejärel lõikasin välja sobivas mõõdus vineeritüki, mille kinnitasin väikeste naeltega aknaraami sisse. Siis pahteldasin konarused, ebatasasused jms. Kui pahtel oli kuivanud, lihvisin pinna taldlihvijat ja liivapaberit kasutades võimalikult siledaks.


Sellele järgnes värvimine. Kõigepealt värvisin raami valgeks, kasutades pesemisele vastu pidavat VivaColor Kitchen Interior värvi. Kandsin peale kaks kihti. Kui mõlemad kihid olid korralikult kuivanud, teipisin raami ääre maalriteibiga kinni ja värvisin vineeriosa musta tahvlivärviga. Sedagi oli vaja panna kaks kihti. Lasin kuivada ning eemaldasin teibi. Kuna juhis näeb ette, et tahvel peab enne kasutuselevõtmist seisma vähemalt nädala, ilmselt korraliku kulumiskindluse saavutamiseks, paningi selle köögi seinale alles selle aja möödudes. Ja mida veel köögi seinale kirjutada, kui mitte "Head isu!" Oma kesise joonistusoskusega kaunistasin teksti vaid lillekestega.


Selline tore, kuid äärmiselt lihtne asi, mida meisterdada. Minu oma välismõõdud on 85 x 44 cm. Tahvlile saab kirjutada mida iganes, köögis kasvõi menüü. Teistes tubades võib sellele ka lihtsalt toredaid mõtteid kirjutada, samuti sobib see lastele joonistamiseks. Sel juhul võiks aknaraam olla küll veidi suurem, et pisikeste poiste ja tüdrukute loovust liialt piirama ei peaks.

No comments:

Post a Comment