Friday, January 13, 2017

Hoiukorvid

Arvutist pilte sorteerides avastasin jäädvustused sellest, kuidas tegin vanadest Poolast pärit marjakorvidest vannituppa riiulite asemel armsad korvid. Aega kulus küll, aga midagi keerulist ei olnud. Vaja läks ainult teravat nuga, liivapaberit, värvi, pintslit, laiemat paela ja liimipüstolit.
Kõigepealt eemaldasin korvidelt sangad, seejärel lihvisin õrnalt liivapaberiga. Väga palju sellega vaeva ei näinud, sest eesmärk ei olnud saada mitte ülisiledat pinda, vaid eemaldada pinnud. Peale seda kandsin korvide pinnale kaks lihti värvi ja lasin kuivada. Seejärel ei jäänudki üle muud, kui liimipüstolit kasutades kinnitada serva ilus värviline pael. Et kohvid veel armsamad välja näeks, meisterdasin ka lipsud. Korvid kinnitasin seinale lihtsalt kruvidega, peites need ülaserva kinnitatud paela varju.



Hiljuti oli mul jälle selliseid korve üle ja otsustasin teha lastele pisemate asjade hoiustamiseks värvilised korvid. Kuni värvimiseni oli töökäik eelnevaga sama, välja arvatud värvivalik. Osade korvide ülaserva kinnitasin ka paelad, aga mitte päris kõigile ning lipsu asemel kasutasin kaunistamiseks salvrätte. Lapsed olid rahul ja mina ka!



No comments:

Post a Comment